Net zo goedkoop als in 2000 (Jack Hoogland)

Vorige week kwam ik deze razend interessante grafiek van Jesse Felder tegen. Deze grafiek geeft perfect aan dat goud in 1980 en in 2011 te duur was ten opzichte van de S&P-500. En dat goud in 2000 veel te goedkoop was. Dat je in 2000 dus goud moest kopen. Nu zien we op de grafiek dat goud in relatie tot de S&P-500 ongeveer net zo goedkoop is als in 2000.

Onderstaande grafiek is misschien zelfs nóg duidelijker. Goud en zilver zijn volgens deze grafiek nooit eerder zo goedkoop geweest in relatie tot financiële beleggingen (aandelen, obligaties). Nog een belangrijke overeenkomst tussen 2000 en nu is dat het sentiment rond goud en zilver ronduit belabberd is.
Het is niet zozeer dat het sentiment negatief is. Het is eerder dat niemand (in de westerse wereld) nog enige interesse in goud en/of zilver heeft. De gemiddelde burger/spaarder/belegger is op alle vlakken weer net zo gemakzuchtig als in 1999 en in 2007. Je hoeft alleen maar naar deze twee grafieken te kijken, en je weet dat dit de meest ideale omstandigheden zijn om fysiek goud en/of zilver te kopen.
Als belegger kies ik echter liever voor goud- en zilveraandelen. Want daarvan stijgen de koersen vijf tot zes keer zo hard als de goudprijs. Als nieuwe TopAandelen-abonnee kunt u maximaal van deze ideale omstandigheden profiteren. Want u ontvangt al onze eerder uitgestuurde extra goud- en zilvertips. Van de allerbeste goud- en zilveraandelen.
Daarnaast sturen we u als extra service een bericht, zodra koersgrafieken van de door ons geselecteerde goud- en zilveraandelen ons een (bij)koopsignaal geven. Zo profiteert u maximaal van een fors stijgende goud- en zilverprijs! Profiteer van deze ideale omstandigheden! Klik hier om snel TopAandelen-abonnee te worden