Noord-Koreaanse dreiging: brandstof voor een toename in Goud prijs (Lodewijk Hof)

De Verenigde Staten zal ongetwijfeld een methode vinden om een oorlog met Noord-Korea te beginnen. De raketten van deze communistisch bastion ontploffen bij lancering. Maar tegelijk is de evolutie en ontwikkeling van het Noord-Koreaanse atoomwapen en raket programma zeer snel. Veel sneller dat dat van de Sovjet Unie, China, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittanniƫ. Dus hiervoor moeten we (helaas) het regime de credits geven. Dat dit ten kosten gaat van een uithongerend volk laten we gemakshalve niet buiten beschouwing.
Sinds Bush Senior President van de Verenigde Staten was, is er een militaire dreiging van Noord-Korea uitgegaan. Toen zei het regime dat ze een atoomwapen programma wilde hebben. Ze wilde een raket programma hebben. Gewoon om de Westkust van de Verenigde Staten te bereiken. Dit werd afgedaan als hilarisch en grappig.
Bill Clinton vertrouwde op een van de meest betrouwbare methodes om zijn zin te krijgen: geld. Gewoon omkopen. De Noord-Koreanen kregen een kernreactor die de Amerikanen controleerden, ze kregen een bak geld en ze kregen olie. Als ze dat atoomwapen programma maar lieten vallen. Toen kwam George W. Bush en werd Noord-Korea op de lijst met terroristische landen geplaatst. De hulp werk ook maar geliquideerd.
Dus begon er een trucje met onderhandelingen. Iedere keer als bleek hoe groot de rijst tekorten waren, wat het regime nodig had, werd er een militaire test gedaan. Bj de algemene vergadering van de Verenigde Naties werd flink uitgehaald naar de wereldwijde dominantie door de inmiddels overleden Noord-Koreaanse leider Kim Young Ill.
De aanwezigheid van nucleaire wapens maakt het binnenvallen van Noord-Korea zeer complex. Je moet die kernwapens meteen veilig stellen. Tegelijkertijd moet je de biologische en chemische wapens buiten gebruik stellen. Als je dan ook nog even de tienduizenden mortieren en kanonnen die op Seoul gericht staan uitschakelt, dan heb je een kans het Koreaanse schiereiland niet in de hel op aarde te veranderen. Wat dat betreft waren Afghanistan, Irak, Vietnam en ga zo maar door veel makkelijker. Dit waren overigens oorlogen die de Verenigde Staten verloren heeft.
Wat Noord-Korea betreft zit Donald Trump met de gebakken peren. Hij zit met de incompetentie van de voorgangers. Bush Sr, Bill Clinton, George W. Bush, Obama. Allemaal hebben ze de beslissing uitgesteld. In het presidentschap van Trump zal Noord-Korea de stad Seattle bereiken met haar raketten. Aan het einde van zijn Presidentschap of net na de verkiezingen zijn San Francisco en Los Angeles binnen bereik gekomen. Wie gaat een oorlog beginnen als een atoombom een miljoenenstad gaat uitmoorden?
China is de meest heldere in deze kwestie gebleken. Ze willen geen oorlog. Begrijpelijk, het is hun satellietstaat. Het is voor hen een land waar de Amerikaanse troepen (die geleverd zijn op Zuid-Korea) door zullen moeten als ze Beijing, Shanghai of waar dan ook een inval willen uitvoeren. Daarnaast is het altijd verstandiger om een oorlog in een ander land te voeren dan in je eigen land. Kan je officieel schone handen houden, heb je niet de kosten van de wederopbouw. Die leen je gewoon uit aan je satellietstaat en dan heb je en extra methode om je macht te doen gelden. Wel zo handig, al was het maar bij de Verenigde Naties.
Uiteindelijk is een einde van de wapenstilstand onafwendbaar. Formeel is de Koreaanse oorlog nog steeds gaande. EĆ©n van de twee moet de wapenstilstand opzeggen, of gewoon een inval doen. Dit zou Noord-Korea kunnen doen. Maar dan raken ze hun bondgenoot China kwijt. Rusland zou kunnen helpen, maar wat heeft Putin er te winnen? Zuid-Korea zou het kunnen doen. Ze zullen ongetwijfeld winnen. Maar tegen welke kosten? Dat Seoul veranderd is in de hel op aarde? Daar zorgen al die ouderwets afgeschoten granaten wel voor. Simpele mortier en artillerie granaten, die in WWI voor het eerst gebruikt zijn. Simpel, effectief. Er liggen tot wel 150,000 moordmachines gereed om naar Seoul te gaan. Dan zou Noord-Korea ook nog eens op de hulp van China kunnen rekenen. Die zullen, nadat het Koreaanse schiereiland veranderd is in een massagraf, ongetwijfeld een herinvoering van de status quo afdwingen.
Maar er is ook goed nieuws, dit kan een investgevende oorlog zijn. Om te beginnen zou ik alle investeringen in het Koreaanse schiereiland (primair Zuid-Korea dus) verkopen. Koop die maar terug als de oorlog flink gaande is. Het is altijd verstandiger om te kopen als de waarden laag staan en te verkopen als ze hoog staan. Weet iets wat effectiever werkt op een aandeel dan een bloedige en uiterst gewelddadige oorlog? Daarnaast kan een mooie veilige run gemaakt worden in Goud. De mogelijkheden die het beste zullen werken staan beschreven in het Goud rapport en daarmee heeft u een goede verzekering in handen. Een verzekering tegen het doen dalen van uw beleggingen in het geval van een oplaaiing van de Koreaanse oorlog. Dat dit gaat gebeuren staat vast, maar wanneer? Dat is de grote vraag. Bent u dan gereed om te excelleren?