Ongehoorde rendementen

De beurzen zijn opnieuw lager gesloten. Het sentiment op de markt wordt momenteel bepaald door de politieke impasse in Amerika. De shutdown begint nu echt te wegen en de indices gaan hieronder gebukt. In mijn ogen kan het huidige Amerikaanse politieke beleid de basis vormen voor een nieuwe crisis en dat kunnen de beurzen er echt even niet bij hebben.

Vanwege het naderende schuldenplafond houden economen er rekening mee dat de overheidsdiensten wel eens tot 17 oktober de deuren gesloten kunnen houden, zodat beide kwesties in één keer kunnen worden opgelost. Maar dat kan Amerika duur komen te staan! Ook al staat menig beursindex op of rond alltime highs, het is een meer kunstmatig gecreëerde situatie nu de economie niet enorm goed draait en de fundamenten op losse schroeven staan. Zolang er voor de enorme schuldenberg nog geen oplossing is gevonden, is een nieuwe langjarige hausse een illusie.

 

Ondertussen draait mijn portefeuille wél een top jaar. Zojuist zijn de afgeronde transacties van de laatste tijd weer opgenomen in het resultatenoverzicht. Dat brengt de teller voor dit jaar op een netto winst van maarliefst 93,35%!

Voor sommigen zal dit misschien zelfs zo’n goed resultaat zijn dat het ongeloofwaardig begint te worden. Bekijkt u daarom gerust eens de rendementspagina, waar alles transacties van dit jaar uitvoerig beschreven staan. Klik hier voor deze overzichtspagina.