Onvoorstelbaar veel koerswinst (Jack Hoogland)

Eén van de landen waar ik voor de langere termijn het meest optimistisch over ben is India. Jonge bevolking, ideale geografische ligging én een regering die ongelofelijk goed bezig is. Zo goed zelfs, dat India de komende jaren alle westerse landen achter zich zal laten als het gaat om technologie, toegang tot overheids-, bank- en medische diensten, en bureaucratie (ik vertel u daar in een volgend artikel meer over).

Je kunt het India van nu vergelijken met het Europa en de VS van de jaren ’60. Door de toen piepjonge babyboom-generatie zat Europa aan het begin van een veertig jaar durende bloeiperiode. Terwijl vooral het zwaar vergrijzende Europa economisch op zijn laatste benen loopt, is India jong en vitaal.
Ik ga mij daarom de komende jaren steeds meer verdiepen in India, en steeds meer beleggen in aandelen van Indiase bedrijven. Voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten we deze maand alvast een ongekend goedkoop aandeel van een bedrijf dat al 40 jaar lang succesvol is in de grootste, snelst groeiende filmindustrie ter wereld. De Indiase.
Het aandeel doet mij sterk denken aan hoe Walt Disney er 30 tot 40 jaar geleden voor stond. Op de grafiek hieronder ziet u hoe de koers van Walt Disney sinds 1985 is gestegen.
Klik hier om verder te lezen