Profiteer van de grootste koersdalingen! (Jack Hoogland)

De grootste koersdalingen zagen we de afgelopen dagen bij Europese banken. Ik heb al vaak geschreven dat banken zéér ongezond zijn, maar ik heb (helaas) niet actief ingespeeld op koersdalingen van bankaandelen.

Maar ook in andere sectoren zien we forse koersdalingen. Want de hardste klappen vallen in dit soort situaties altijd bij aandelen waar veel risico aan kleeft. Bij beleggers in dat soort aandelen slaat de angst het hardste toe. Waardoor ze allemaal tegelijk naar de uitgang willen en koersen fors dalen. Zie hier het overzicht van de aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis”. Deze aandelen zijn sinds selectie met gemiddeld 25% in koers gedaald.
Er is voor de rest van dit jaar alle reden om te verwachten dat beleggers nog vaker in paniek zullen raken. En dus zullen de koersen van deze aandelen nog véél harder dalen. Want beleggers in deze aandelen hebben niet één, maar twee redenen om bang te worden. Voor het algehele beursklimaat én voor het onvermijdelijk barsten van de bubbel in de Amerikaanse automarkt.
De koersen van deze aandelen noteren nu gemiddeld ongeveer $36. Onze overtuiging is dat ze over een tijdje gemiddeld nog slechts $3 zullen noteren. Dat betekent dat er vanaf de huidige koersen nog 90% winst te behalen valt!