Rendement maken op aandelen, zonder ze te kopen! (Susan Hayes – Culleton)

Op 5 oktober 2017 selecteerde ik zoals gebruikelijk de beste aandelen op basis van de unieke Vectorvest-indicator VST. Siltronic (WAF.DE), een computerbedrijf, stond op vijf, met de volgende scores op een schaal van 0 tot 2;
Relative Value (RV) stond op 1.59 (de waarde van het bedrijf per aandeel was veel groter dan de koers per aandeel),
Relative Safety (RS) op 1.16 (wat betekent dat het aandeel consistent en voorspelbaar presteerde)
Relative Timing ofwel RT op 1.47 (een duidelijke beweging omhoog)

vectorvest
Interesse kandidaat dus. Ik wilde meer weten over dit aandeel.
Via rechtsklik selecteerde ik “View Stock Graph” om de grafiek te analyseren. Ik zag een stijgende “EPS” (earnings per share) gedurende het laatste jaar. De RT was omhoog door de 1 gebroken en bleef stijgen. Ik kende het aandeel niet voordat het in mijn Stock Viewer naar voren kwam, maar ik wist het snel en effectief te analyseren met behulp van VectorVest.

vectorvest, analyse

Een mooie koopkandidaat. Maar ik koos deze keer voor een optie om geld te verdienen zonder het aandeel (direct) te kopen. Ik verkocht een put optie ruim onder de koers. Ik verkocht de december 2017 met strike prijs €95. De koers op 5 oktober 2017 was €106.75 en ik koos dus een strike hier ruim onder van €95. Ik nam hiermee het risico om het aandeel te moeten afnemen voor 95 euro per stuk tot aan de derde vrijdag in december, en ontving €250 aan optiepremie (betaald door de koper van de optie).
Op vrijdag 21 december sloot Siltronic op €119.85. De koper van de put-optie kon het aandeel dus aanhouden of verkopen op de markt voor €119.85, of gebruik makend van de optie het aandeel verkopen aan mij voor €95. Uiteraard kiest men niet voor het laatste. De optie liep dus waardeloos af en ik heb mijn 250 euro aan premie definitief binnen. Met die winst in mijn zak, zoek op exact dezelfde wijze weer naar de volgende kandidaten, het proces herhaalt zich.
Wil je veel meer weten over hoe ik Vectorvest inzet ?
We zijn als Vectorvest Europe voor het eerst te gast bij Beursbox in Best!
Op zaterdag 17 februari (10:00 uur) leggen we precies uit wat we doen en hoe Vectorvest werkt. Maar ook hoe het voor u kan werken.
Best ligt net boven Eindhoven en is uitstekend te bereiken via de A2, A58, A50. De zaal in Best biedt ruimte voor 25 deelnemers. Toegang op volgorde van aanmelding. De toegang is echter wel helemaal GRATIS. U moet echter wel aanmelden en wel hieronder: