Spookfactuur ontvangen

Officemaxonline.com is een oplichting die Europa breed facturen naar ondernemingen stuurt in de hoop dat iemand niet oplet en deze factuur blind betaald.

De onderneming die ze aanschrijven heeft zogenaamd een software pakket gekocht. De site van officemaxonline is ondertussen al offline gehaald, maar de facturen worden nog dagelijks door ondernemingen in Nederland ontvangen. In Nederland staat de teller officieel al op 1600. Niet veel ondernemers zullen de moeite nemen om de fraude te melden… Het gaat waarschijnlijk dus om tienduizenden brieven. Je vraagt je af of dit al niet op het postkantoor afgevangen kan worden… Zie hier een voorbeeld van zo’n spookfactuur. Heeft u er één ontvangen, meldt dat dan hier.

Wilt u zich wapenen (als particulier of als ondernemer cq onderneming) tegen fraude, vraag dan hier het gratis Fraude e-boek aan. In het E-boek de meest gebruikte vormen van (online) fraude. Het is begonnen als een beleggingsfraude e-boek, maar ondertussen zijn ook al heel andere vormen van veelgebruikte fraudes in het e-boek opgenomen. U mag het e-boek aan uw werknemers verstrekken. Het maakt ze alert op de manieren waarop ze bedot kunnen worden.