Straffe uitspraken! (Jack Hoogland)

Even wat straffe uitspraken die ik afgelopen maand deed. Koersen van de naar onze TopAandelen-abonnees gestuurde extra tips hebben duizenden procenten stijging voor de boeg. De aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Internet Hype” zullen met 80% tot 100% in koers dalen. De aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” zullen met 80% tot 100% in koers dalen. De meesten zijn zelfs kandidaat voor 100% koersdaling.

Duizenden procenten koersstijging in goud- en zilveraandelen. Honderd procent koersdalingen in tech- en auto(lening)-aandelen. Dat zijn nogal uitspraken! In normale tijden zou ik dat soort uitspraken nooit (kunnen) doen. Maar we zitten niet in normale tijden. Er is maar één reden waarom ik absoluut verwacht dat dit gaat gebeuren. Dat het zelfs onvermijdelijk is.
Het dramatische beleid van centrale banken.
Als Bernanke, Yellen, Draghi, Kuroda de afgelopen jaren normaal centrale bank-beleid zouden hebben gevoerd, zouden dit soort situaties nooit zijn ontstaan. Ze vonden het echter nodig om de rente naar 0% te verlagen en bakken met geld te printen. En ze vinden het nu blijkbaar nodig met negatieve rente te expirimenteren. Daardoor onstaan overal waar je kijkt bubbels én anti-bubbels.
Klik hier om verder te lezen