SuperMario doet het weer! (Jack Hoogland)

Iedereen verwachtte dat Mario Draghi afgelopen donderdag toespelingen zou maken om straks méér geld te gaan printen dan de huidige €60 miljard per maand. Al was het alleen al om te voorkomen dat de euro als gevolg van zijn toespraak zou gaan stijgen. Maar hij verraste de markt met een boodschap die duidelijker en sterker was dan menigeen vooraf had durven verwachten. “We are ready to act if needed…and we are open to the full menu of monetary policy”, aldus Mario.

Dat Mario de markt verraste, is duidelijk te zien aan onderstaande krantenkop. Meer geld printen, banken die meer dan de huidige 0,2% rente moeten betalen om geld bij de ECB te stallen, en negatieve rente. Kan in december allemaal werkelijkheid worden. Het gevolg van Draghi’s toespraak was precies wat wij hadden verwacht. Een fors dalende EUR/USD koers. Zie onderstaande maandgrafiek.
Mario
We zien dus precies gebeuren wat ik u in dit artikel al vertelde. Onze euro wordt steeds minder waard. Ik heb al vaker geschreven dat de EUR/USD koers naar 0,85 kan. Dat de euro dus nog 24% minder waard kan worden. Ik vertelde u deze week ook dat de nieuwe fase van de dollar bull markt ieder moment kon ingaan. Welnu, SuperMario heeft die voor ons in gang gezet. Klik hier om verder te lezen