Supermarkt, minimarkt (Jack Hoogland)

Ik vertelde u afgelopen vrijdag al dat de koersen van goud- en zilveraandelen na een correctie in mei, nu opnieuw rond haar hoogste jaarkoers noteren. Sterk signaal. De koersen van de extra goud- en zilvertips die we dit jaar naar onze TopAandelen-abonnees hebben gestuurd, zijn fors gestegen. Maar gaan de komende tijd nog véél harder stijgen. De reden daarvoor vinden we onder meer in onderstaande krantenkop.

Maar liefst $10.000 miljard aan staatsobligaties noteren nu een negatieve rente. Dat betekent dat je nu rente moet betalen om je geld uit te mogen lenen aan de overheid van Duitsland, Nederland, Zwitserland, Japan en nog een hele rij landen. Terwijl op veel andere staatsobligaties én veilige bedrijfsobligaties ook al nauwelijks rente te verdienen valt.
Een zéér frustrerende situatie voor fondsen die gewend zijn om een deel van hun geld in obligaties te beleggen. Zoals beleggingsfondsen, pensioenfondsen, levensverzekeraars, hedge fondsen. De obligatiemarkt is de grootste financiële markt ter wereld. Is zelfs fors groter dan de aandelenmarkt. Je kunt de obligatiemarkt vergelijken met een mega supermarkt.
Terwijl je de goudmarkt kunt vergelijken met de kleine minimarkt op de hoek.
Klik hier om verder te lezen