Trump, Amerika en het gespleten land waar u geld aan gaat verdienen (Lodewijk Hof)

Trump zit in zijn eerste jaar als president van de Verenigde Staten. Het klinkt misschien raar maar er komen weer verkiezingen aan. De verkiezing van Trump als president van de VS was in feite een politiek wonder. De Republikeinen gingen er vanuit dat ze geen president meer zouden leveren. Toen kwam Trump. Van een politieke outsider naar de president van de Verenigde Staten. Wie had ooit gedacht dat het zou gebeuren?

De Verenigde Staten heeft een compleet ingeslapen politiek systeem. Er zijn twee partijen. De Groenen, Justice, Libertijnen, Libertariers bestaan ook nog wel, maar zijn niets meer dan marginale bewegingen. Het komt qua macht maar op twee partijen neer: de Democraten en de Republikeinen. Die regeren het land. Die kunnen we verantwoordelijk houden voor alles wat de overheid doet. De goede en de slechte dingen.

Wat u ook van president Trump denkt, de verdeeldheid die zijn Presidentschap bloot legt, is er al heel lang. Obama kreeg niets gedaan vanwege die enorme verdeeldheid.
Obama werd, in de populaire stemmen, met niet meer dan 52% van de stemmen gekozen. Nu kunnen we het presidentschap van Trump verwijten aan het Amerikaanse kiessysteem. Maar het is Obama en Bill Clinton wel gelukt om verkiezingen te winnen. Dus dat is het niet.

Voor mijn podcast volg ik de politiek in de Verenigde Staten en de wat minder gangbare maar wel succesvolle beleggingstheoriën. Dit mede omdat ik knopen moet doorhakken.
Breng ik de podcast naar de ouderwetse radio in Miami, New York of over heel de Verenigde Staten. Met allemaal verschillende voor en nadelen. Iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen of iets kwijt wil kan mij een email sturen.

Een van deze bronnen kwam met een heldere analyse van het Trump probleem. Trump heeft een loyale achterban. Maar die zit niet op het politieke pluche. De mensen die achter Trump staan zijn boos over wat er gaande is. De mensen die achter Trump staan hebben er genoeg van dat beide partijen de boel ruïneren. Ze hebben genoeg van toenemende criminaliteit en van al die bemoeienis van de overheid. Ze hebben genoeg van gaten in de weg die groot genoeg zijn om een vrachtwagen in te kunnen parkeren, van de verbrandingen van de Amerikaanse vlag tijdens demonstraties in landen waar vele tientallen miljoenen ontwikkelingshulp in gestoken zijn. Stank voor dank.

Er was ook een makkelijke oplossing. Een oproep voor een “leger van Trump aanhangers die voor politieke functies” gaan. Een praktische oplossing. Ga voor posities, ga achter Trump staan, ga voor het kantoor.

Dit zal alleen maar meer olie op het vuur zijn. Het land is verdeeld, tot op het bot. Je bent voor of tegen Trump. Je bent voor of tegen Obama. Gedeeltelijk is dit een nadeel van het politieke systeem dat ze in de Verenigde Staten hebben. Gedeeltelijk door de complexiteit van het land.

Ik weet echter iets heel zeker: we gaan een boeiende tijd tegemoet. Deze geweldige show krijgen we hoe dan ook te zien. Trump is met de botte bijl bezig. Dat zorgt voor instabiliteit. Instabiliteit betekend dat de veilige havens als goud en heel goed gaan doen. Gaat u geld verdienen aan dit gegeven? Gaat president Trump u geld opleveren? Leest u dan mijn Engelstalige Goud Raport eens. Met coupon beursgoud krijgt u 25% korting. Een beter moment om ervoor te zorgen dat president Trump u geld gaat opleveren weet ik niet. U wel?