Trump weet het zelf ook (Jack Hoogland)

Het allereerste wat een nieuwe CEO na zijn aantreden bij een grote multinational doet is schoon schip maken. Een nieuwe CEO wil op dag één direct weten of er lijken in de kast zitten. Hij wil zien waar hij moet herstructureren. Hij wil alles wat negatief nieuws is zo snel mogelijk naar buiten brengen. Want als hij dat snel doet, dan weet iedereen dat het allemaal de schuld van zijn voorganger is. Wacht hij een jaar, dan denkt iedereen dat het zijn schuld is.

Trump weet heel goed dat de financiële markten vol met bubbels zitten. Dat de aandelenbeurs door de lage rente en al het geprinte geld zwaar overgewaardeerd staat. Ik vond onderstaande Trump-quotes in een nieuwsbrief van David Rosenberg. Als je de quotes leest, dan zie je dat Trump zéér goed weet dat de beurs zwaar overgewaardeerd is. Dat hij Yellen daarvan (terecht) beschuldigt.
Hij weet dat die forse beursdaling er een keer zal komen. Als de Amerikaanse economie en de Amerikaanse beurs over één of twee jaar een tik op de neus krijgen, dan zal de reguliere media met héél veel plezier de schuld bij Trump leggen. Zal Trump als een mislukte president de geschiedenis ingaan.
Als de beurs vanaf volgende week een forse daling inzet, dan kan Trump ongestoord de (terechte) schuld bij Obama en Yellen leggen.
Klik hier om verder te lezen