Tweet van de week – 1999 Revisited (Jack Hoogland)

Voor onze Tweet van de week rubriek kies ik één van de in mijn ogen belangrijkste tweets die ik in de dagen voordien op mijn twitter-account plaatste, en bespreek die met u. Vorige week kwam Amazon met kwartaalcijfers. Die waren fors beter dan verwacht, waarna de koers vrijdag met maar liefst 13% steeg naar een nieuw record.

Als je echter iets verder kijkt, dan zie je precies hoe totaal onverantwoord beleggers zich nu gedragen. Zie onderstaande tweet. Een jaar geleden verwachtte Amazon nog $2 winst per aandeel te maken in Q3. Die verwachting werd afgelopen jaar stap voor stap verlaagd naar slechts $0,01.

Toen vorige week bleek dat Amazon maar liefst $0,54 winst per aandeel had gemaakt, werden beleggers euforisch en steeg de koers naar een nieuw record. Amazon’s winst over Q3 is echter 73% lager dan een jaar geleden nog werd verwacht. Sterker nog, over heel 2017 zal de winst naar verwachting 26% lager zijn dan in 2016. Amazon’s winst is dit jaar GEDAALD.

Ondanks de zwaar tegenvallende winstcijfers steeg de koers afgelopen jaar met 42%, waardoor het aandeel nu maar liefst 307 keer de voor 2017 verwachte winst noteert. Laat dit even inzinken. Je betaalt voor AMZN 307 keer de winst. 307!

Dit is absolute gekte, mensen. Dit is 1999 revisited. Maar het kan nóg gekker.
Klik hier om verder te lezen