U hebt een unieke kans. Grijp hem! (Jack Hoogland)

Vorige week vertelde ik u al uitgebreid over de nu barstende bubbel in de Amerikaanse markt voor auto’s en autoleningen. De zeven aandelen uit ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” zullen met 90% tot 100% in koers dalen. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig. Maar dat is het niet. Kijk even met me mee.

Hieronder ziet u wat de koers van één van de door ons geselecteerde aandelen tijdens de kredietcrisis (2007-2009) deed. De koers van dit aandeel daalde van bijna $25 naar minder dan $5. Da’s een koersdaling van 80%. Bij de andere door ons geselecteerde aandelen zagen we eenzelfde beeld. Als een bubbel barst, knallen koersen zéér hard omlaag.
Er is voor wat betreft de Amerikaanse markt voor auto’s en autoleningen echter een groot verschil tussen toen en nu. Toen was de crisis op de automarkt vooral een indirect gevolg van de huizencrisis. Nu is de automarkt zélf het grote probleem.
Door jarenlang 0% rente is deze bubbel véél groter dan tien jaar geleden. Het is nu zelfs nóg veel erger. Want de bedrijven wiens aandelen wij selecteerden, hebben er de afgelopen jaren een potje van gemaakt.