Uranium One (Lodewijk Hof)

Uranium One is een Canadees mijnbouwbedrijf, ze halen Uranium uit de grond. Het bedrijf is gekocht door het Russische RosAtom. Met wat hulp van Hillary Clinton. Ze heeft het een en ander gedaan op het lobby gebied inzake een Amerikaanse U.
De media in de Verenigde staten gaat vol in op de uranium One deal. Immers heeft Hillary Clinton aan het Kremlin strategische energie reserves verkocht. Daar zit een beperkte waarheid in. De transactie is gedaan, die is uitgevoerd. Dus er is wat verkocht. Rosatom is een verlengstuk van het Kremlin. Zoals ook RT, de FSV (leverde vroeger dezelfde vriendelijke diensten onder de naam KGB).
Maar in hoeverre is Uranium One echt van belang voor de Amerikaanse energie behoefte?

Inderdaad: 50% van de energie is afkomstig van nucleaire bronnen. Dus kernenergie. De Amerikaanse overheid zou bedrijven moeten faciliteren om in te zetten op innovaties  om de energie transitie winstgevend en zonder subsidie te doen.
Maar er is iets anders gaande, ik geloof geen seconde dat een dure en inefficiënte mijn van belang is voor de Amerikaanse energie behoeften. De reden is simpel: ze zijn al afhankelijk van het Kremlin. Wilt u weten hoe dat precies zit? Luistert u dan naar mijn podcast. Nemen we meteen BitCoin, de dood van de Amerikaanse Dollar en de Chinese Zijde Route even mee.