Van harte gefeciliteerd!

U hebt afgelopen weekend een ‘heldendaad’ verricht. U hebt meegedaan aan de redding van de Spaanse bankensector. Kosten 100 miljard euro. De eurozone heeft in totaal 332 miljoen inwoners, en dus hebt u 301 euro bijgedragen. Hebt u thuis een partner en nog een stuk of drie kinderen, dan heeft uw gezin 1505 euro bijgedragen. Uiteraard waren de trotse ministers er dit weekend als de kippen bij om u op het hart te drukken dat we dit geld slechts hebben geléénd aan de Spaanse banken. En dat we het uiteraard terug gaan krijgen. Met rente!

Hoe ze dit soort beslissingen even op een zaterdagnamiddag met 17 ministers onderling durven nemen, is mij een raadsel. Vooral na al het geld dat we aan de Grieken hebben ‘geleend’, en nooit meer terug gaan zien. Oh ja! Wat ik u nog bijna vergeet te melden is dat die 100 miljard euro zéér waarschijnlijk niet eens genoeg gaat zijn. Dus dat diezelfde ministers over een paar maanden voor u beslissen dat u graag nog eens 300 euro wilt betalen om de Spaanse banken ‘definitief’ te redden.

En zag u de hallelujah stemming op de beurzen maandagochtend? Pure Pavlov reactie! Ik verwachtte zelf dat die positieve stemming één volledige beursdag zou duren. Het bleek een stuk minder te zijn. ’s Middags om vier uur was het feest voorbij. De beurs daalde gisteren maandag met 1,5% en onze WoensdagTrader-Trend abonnees verdienden maar liefst 3%. Na de Fed- en ECB-meetings en de Spaanse reddingsactie zijn we weer terug bij af. Slecht economisch nieuws en dalende beurzen. Het lijkt mij zeer verstandig om in die situatie in te spelen op dalende koersen. U ook? In een gratis rapport vertellen we u precies hoe we met deze unieke strategie te werk gaan. Vraagt u het hier aan!