Veel minder vlees eten (Tom Lassing)

Weet u wat koeien van nature eten? Weet u wat koeien tegenwoordig in de megastallen eten?
Vraag u eens af of dat wel goed kan zijn voor de koe.
Ze worden er niet ziek van zult u zeggen… Neen, maar dat komt misschien ook wel omdat we ze slachten voor de ziektes zich openbaren.
Over een paar weken gaat u een stukje van die koe op uw bord krijgen.
Mede door het onnatuurlijke eten stoot de totale veestapel een enorme hoeveelheid schadelijke gassen uit. Gassen die onze atmosfeer en daarmee onze leefomgeving vervuilen. Gassen die in feite het klimaat net zo negatief beïnvloeden als dat uw auto dat doet.
Als u dus zo bezorgd bent over het klimaat, ga dan ook onderhand maar eens wat minder vlees eten.
Of kies voor éérlijk vlees van beesten die nog wel hun natuurlijke voedsel hebben mogen eten.
Als het om het klimaat en vlees eten gaat, zijn we vaak net zoals die nep vegetariër die alleen maar vlees eet van planteneters…
Als het klimaat je lief is, help dan bewust mee om de veestapel van je land te verkleinen door minder vlees te eten. Veel minder vlees.
We hebben lang niet zo veel vlees nodig om gezond te blijven. 50 gram per dag zou al genoeg zijn. Als we willen, kunnen we zelfs zonder vlees.
In feite is het ook het zo veel eten van vlees dat ons ziek maakt. De reden is deels omdat het vlees al ziek is voor dat wij het gaan eten maar ook omdat de koe die het eerst was onze atmosfeer ook al verpeste. Bedenk ook eens hoe ontzettend veel energie en water er nodig is om een koe uiteindelijk als lapje vlees op uw bord te krijgen. Gewoon wat minder vlees eten is ook op die manier enorm veel energie en vervuiling/verspilling besparen. Als we nu toch eens rustig aan steeds iets minder vlees gaan eten? Dan kan de economie zich ook langzaam aan ons veranderende gedrag aanpassen en toch wordt de wereld er steeds een stukje beter van.