Voorzichtig met fiat geld (Tom Lassing)

Gebeurtenissen in India worden nu overschaduwd door de presidentsverkiezingen in de VS. Wat er echter nu in India plaatsvindt is voor u ook heel belangrijk. Er is namelijk een dure les te leren.
In India is nu besloten dat twee zeer populaire geldbiljetten gaan verdwijnen.
Je moet ze nu inleveren bij de bank en dat wordt geregistreerd. Je moet dus verklaren hoe je aan dat biljet gekomen bent.
Niet erg als je er één hebt, maar als je je familievermogen de afgelopen tien jaar in papier geld hebt gestopt, dan kan je wel eens een zware belastingaanslag gaan verwachten. Misschien volkomen onterecht, maar als je de herkomst van dat geld niet goed weet te verklaren, dan ben je het haasje. Iedereen is verdacht en men gaat niet snel naar details zoeken als het om tientallen miljoenen aangiftes gaat.
Het is nog weer een argument om gespaard vermogen NOOIT in papiergeld aan te houden. Kies er liever goud voor en hou dat goud in verschillende landen aan.
Nooit alles op één plek of in één middel. U hoeft dus ook niet alles in goud te stoppen. Zilver, platina, het is ook mogelijk. Een beetje fysiek, een beetje via een goede goudrekening, een beetje in de EU en veel buiten de EU.
Ook in Europa is al besloten dat het 500 euro biljet gaat verdwijnen. Het wordt naar verluidt veel gebruikt door criminelen. Dat wisten we vooraf al, maar toen was het blijkbaa rgeen probleem. Ik heb sterk het vermoeden dat het geen toeval is dat het zo gelopen is. Europa profiteert flink mee van al dat kapitaal dat van 100 dollar biljetten naar 500 euro biljetten is gegaan. Nu ongeldig verklaren en de buit is binnen.