Vraag naar fysiek goud knalt overal omhoog (Jack Hoogland)

Enkele weken geleden vertelde ik u in dit artikel al hoe enorm hoog de vraag naar fysiek goud vanuit China en India is. Alleen al in deze twee landen samen is de vraag naar goud fors hoger dan wat wereldwijd wordt geproduceerd. U kent mijn mening. Iedereen moet minstens 10% van zijn spaarcenten in fysiek goud en/of zilver hebben. De euro is een papieren, onveilige munt. Waar je risico mee loopt. En met je spaarcenten wil je juist géén risico.

Maar de allergrootste reden om spaargeld om te zetten in fysiek goud hebben de Japanners. Want hun economie staat er pas écht dramatisch voor. Toch had de Japanse burger tot voor kort zeer weinig interesse in goud. Maar is nu snel aan het veranderen. Deze week zag ik een artikel met onderstaande titel op Bloomberg verschijnen.
De Japanse vraag naar fysiek goud was in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 35% hoger dan een jaar eerder. En dat kunnen we volledig toeschrijven aan negatieve rente en het feit dat de Japanse burger het vertrouwen in haar centrale bank heeft verloren.
Maar ook in Europa stijgt de vraag naar fysiek goud zeer fors. Vorig jaar zelfs al.
Klik hier om verder te lezen