Waarom bereiden zoveel succesvolle investeerders zich voor op een beurscrash (Lodewijk Hof)

Geregeld heb ik een gesprek over de financiƫle markten. Over de al maar stijgende beurzen. Allemaal komen we tot dezelfde conclusie: de huidige record brekende situatie kan niet voor eeuwig doorgaan.
We moeten ons realiseren dat beurzen makkelijker omlaag dan omhoog gaan. Het instorten gaat makkelijker dan het bereiken van de top. Dit zagen we na de financiƫle crisis van 2007/2008 en dat gaan we weer zien.
Warren Buffett zit op een pot van 86 miljard USD in cash. Geld dat gereed is om toe te slaan als de beurzen instorten.
De laatste keer dat Warren Buffett zo op een pot met geld zat om te beleggen was voor de crash van 2007/2008. Hij heeft toen kunnen toeslaan en heeft voor zijn beleggers een mooi rendement gerealiseerd. Wat heeft u gedaan?
Realiseert u zich dat hedgefondsen zich aan voorbereiden zijn. Ze gaan meer en meer naar goud toe. Dat goud kan boeiend zijn als belegging. Fysiek goud en goudmijnen. Hedgefondsen staan erom bekend dat ze het slimme geld vertegenwoordigen.
De vraag die u zichzelf moet stellen is heel simpel: volgt u Warren Buffett, bereid u zich voor op het onvermijdbare? Of ziet u liever al uw zuurverdiende geld in rook op gaan? De goede oude veilige haven van goud heeft mijn voorkeur.
Maar we mogen ons verstand niet verliezen. Op dit moment is zilver financieel interessanter om in te stappen. Dus doen we dat. Immers zijn wij de mensen die samen het gezonde verstand hebben en dit gebruiken om te rekenen. Heeft u al kennis genomen van het goud rapport en het zilver rapport?