Waarom bitcoin nooit geld zal worden (Brecht Arnaert)

Ooit heb ik bitcoin aan 180 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” om en nabij de 6000 euro. Als speculatie kan dat tellen: dat is meer dan 30 keer over de kop, en dit op drie jaar tijd. Met monero deed ik dat nog eens over, zij voorlopig met minder groot multiplicator-effect: die heb ik aan 8 euro gekocht, en vandaag noteert de “munt” 105 euro, een schamele 13 keer over de kop. Ja, soms kan het al eens tegenvallen.
Alle gekheid op een stokje: de hype kan nog een eind doorgaan, maar het moet wel duidelijk zijn dat het effectief een hype is, en niet de nieuwe Amazon of Apple waar sommigen het voor willen laten doorgaan. Wij volgen die markt met argusogen, en drukken iedereen op het hart op tijd winst te nemen – je bent van geen dag zeker. Het is mogelijk dat BTC nog doorschiet tot 10 000 euro, en XMR nog tot 500, maar het risico dat je nu nog moet nemen om zelfs nog maar één keer over de kop te gaan is mij de inspanning niet meer waard.
En toch: blijkbaar heerst de overtuiging dat bitcoin de wereld zal veranderen. Ikzelf ben daar niet langer van overtuigd, en wel omwille van een heel simpele reden… Lees verder