Wel of geen vastgoed als investering voor EUR 50.000,-? (Lodewijk Hof)

Vastgoed, volgens velen is het een top belegging. Volgens Robert Kiyosaki (auteur Rijke pa, arme pa) is het dit, indien u erin woont, niet. Wat het is, hangt er waarschijnlijk vanaf. Onlangs had ik een gesprek.
Hierin ben ik gepolst of ik mijn ouderlijk huis zou willen kopen. Onder een koop en verhuur terug transactie. Dat geeft een hoop vragen.

In mijn podcast heb ik uitvoerig vermeld hoe het komt dat ik in een conflict met de gemeente Eindhoven ben geraakt. Helaas, ik hou niet van conflicten. Wel van winnen.
Op zich is het een boeiende investering. Het zou voor mijn bedrijf de eerste investering in Nederland zijn. Immers ben ik zakelijk niet in Nederland geregistreerd. Een puntje van legale fiscale planning en in gereedheid zijn voor het profiteren van het instorten van de Chinese beurzen en economie.
Ik zou alles met eigen geld kunnen financieren, maar is dat wel zo verstandig? Als het een investering is dan is er geen recht op hypotheekrente aftrek. Maar platformen als airBNB leveren unieke revenu mogelijkheden op. Een kleine controle kwam met een weekomzet van EUR 250,– per week. Indien ik uit ga van 50% op jaarbasis dan is dat toch een snelle EUR 6,000.- aan extra cashflow. Om mee te investeren.
Echter is het conflict met de gemeente Eindhoven tot onherstelbare niveaus ge√ęscaleerd. Om mijn dossier te verkrijgen was ik genoodzaakt een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur te doen. Indien je een stuk vastgoed bezit dan ben je jaarlijks tot elkander gedoemd. Voor het aanvechten van een te hoge WOZ belasting en voor wat de politici maar bedenken.
Ik twijfel heel erg en het leek mij wel iets om het volgende te doen: wat denken de lezers ervan? Stuurt u mij een email over wat u denkt? Heeft u ervaring met vastgoed als belegging?