Wie gaat het hardste geraakt worden? (Jack Hoogland)

Vorige week zag ik dat ik niet de enige ben die verwacht dat de beurs een (forse) daling zal inzetten. Zie de krantenkop hieronder. Superbelegger George Soros verklaarde in een Bloomberg-interview dat hij verwacht dat beurzen zullen dalen omdat beleggers vanaf nu alle reden hebben om onzeker te worden. Alleen al het feit dat een zodanig publieke figuur dit soort uitspraken doet, geeft veel beleggers reden om onzeker te worden. Maakt de kans op een (forse) beursdaling nog groter.

Ik vertelde het u al eerder. Je kunt slachtoffer worden. Of je kunt ervan profiteren. In dit artikel vertelde ik u al hoe je kunt profiteren van het simpele, logische feit dat de duurste, meest overgewaardeerde aandelen de hardste klappen zullen krijgen.
Als je naar Trumps uitspraken van de afgelopen weken kijkt, dan weet je dat er nog een bedrijfstak keihard geraakt gaat worden. In bovenstaande tweet uitte Trump al dreigende taal richting Toyota en in dit artikel vertelde ik u al dat hij een 35% importbelasting beloofde aan BMW.
Voor de Amerikaanse burger zullen auto’s linksom of rechtsom duurder worden. Neem daar de stijgende rente bij, en je weet dat het nóg duurder, dus moeilijker wordt voor de 85% van de Amerikanen die met geleend geld een auto (zouden) willen kopen. Met als gevolg dat de ongekende bubbel in de verkoop van auto’s en autoleningen nu eindelijk definitief zal barsten.