WOZ Heffing aanvechten loont (Lodewijk Hof)

Iedereen die belegt, zal een belegging in vastgoed overwegen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de huuromzet die gerealiseerd kan worden. Of het afschrijven op de woning. De lokale overheid heeft de WOZ methode ingezet om haar tekorten in te perken. Van bezuinigen en efficiƫnt werken hebben ze daar nooit gehoord, helaas.
Er zijn talloze bedrijven die WOZ bezwaren indienen. Zelf maak ik altijd van zo’n bedrijf (Previcus) gebruik. De reden is heel simpel: ze doen niets anders en dan kan ik ondertussen zinniger dingen doen zoals andere mooie beleggingen zoeken en ondernemen. Indien ze succes hebben (en de overheid dus teveel belasting heeft gestolen) betaalt de gemeente ze.
Vorig jaar liep weer zo’n bezwaarschrift. Eigenlijk is het een jaarlijks ritueel. Kan ik niets aan doen: ik ben (nog wel) een Nederlander en Nederland is ontstaan door een belastingconflict. Oftewel: het zit in ons bloed. Waardeert u het om belasting te betalen zodat een luie ambtenaar kan doorgaan met niets doen?
De gemeente Eindhoven heeft de WOZ van afgelopen jaar inderdaad verlaagd. Ik had gehoopt op een gerechtelijke procedure. Maar helaas, er is een schikking getroffen. De gemeente Eindhoven heeft de financiƫle details bekend gemaakt:
Ze betalen EUR 25,31 aan teveel betaalde belasting terug (gewonnen en altijd leuk),
Ze betalen de adviseur EUR 1.034,-
Ik waardeer het dat ze dit weten. Ik gun Previcus niets meer dan alle goeds en ik zou zeggen: allemaal ieder jaar een WOZ beroep indienen. Geen zin in: lekker op no cure no pay uitbesteden en u kunt altijd mijn naam noemen.