Ze gaan veel geld uitgeven. Profiteer daarvan! (Jack Hoogland)

Ik vertelde u er vorige week al over in dit artikel. Landen wereldwijd gaan de komende jaren fors meer uitgeven aan defensie. Door de toenemende spanningen in de wereld spreken sommigen zelfs al over een wapenwedloop. Afgelopen weekend was de NAVO-meeting in Warschau. En daar werd duidelijk gesteld dat westerse landen Rusland officieel als een bedreiging zien. Met als gevolg dat NAVO-lidstaten hebben verklaard dat ze hun defensie-uitgaven gaan verhogen. Zie deze krantenkop uit de Wall Street Journal.

Veel landen hebben na de val van de Sovjet-Unie ruim twintig jaar lang alleen maar bezuinigd. En moeten nu een inhaalslag maken. Door de toenemende spanningen wereldwijd zien we tegelijk dat de publieke steun voor het verhogen van defensie-uitgaven ongekend sterk toeneemt. Zie onderstaand staatje.
Die sterk toegenomen publieke steun betekent dat het voor politici een stuk gemakkelijker wordt om defensie-uitgaven daadwerkelijk te verhogen. Als je dit ziet, dan weet je genoeg. Overal ter wereld gaat het defensie-budget de komende jaren omhoog. Is geen ontkomen aan.
Als burger ben ik absoluut niet blij met de hele situatie. Maar als belegger zie ik een trend waar ik absoluut op moet inspelen.
Klik hier om verder te lezen