Zo knal je 2017 goed binnen! (Jack Hoogland)

Hieronder zien we twee veelzeggende uitspraken van twee wereldberoemde beleggers. Hun advies is duidelijk. Je moet ergens in beleggen op het moment dat het NIET populair is.

Over de fundamentele reden om in goud- en zilveraandelen te beleggen, wil ik het nu even niet hebben. Dat hebben we al zo vaak gedaan. Vorige week zelfs nog. Ik wil het met u over timing hebben. Over op het juiste moment (bij)kopen. Want volgens mij hebben we een unieke kans. Om precies op het juiste moment goud- en zilveraandelen aan- of bij te kopen.
Zondagochtend las ik een uitgebreide analyse van Jesse Felder, waarin hij een overweldigende reeks grafieken presenteerde, die er stuk voor stuk op wezen dat goud en zilver aan de rand van een nieuwe, forse stijging staan. Ik heb de twee (voor mij) meest interessante grafieken er even voor u uitgehaald.
Op de grafiek hieronder zien we onderaan de Daily Sentiment Index voor goud. Het sentiment rond goud is nu extreem negatief. Zelfs negatiever dan precies een jaar geleden, net voordat de stijging begon. Slechts 4% van de beleggers is nog positief over goud. Het sentiment is dus een stuk negatiever dan een jaar geleden, terwijl de goudprijs ruim 7% hoger noteert. Alleen dát geeft wat mij betreft al een dijk van een koopsignaal!
Op de grafiek hieronder (rode lijn) zien we dat de insiders, ofwel het slimme geld, op de futures-markt juist goud aan het kopen is.