Zo kom je als winnaar uit deze vier fases (Jack Hoogland)

In dit artikel vertelde ik u gisteren over de enorme economische crisis in Venezuela. Dit jaar maar liefst 700% inflatie. En ik vertelde u waarom we ook in de VS, Europa in Japan op een dergelijk inflatiescenario aan het afstevenen zijn. Economisch wanbeleid. Geld printen. Meer geld printen. Nog meer geld printen. Fors stijgende inflatie. Hyperinflatie.

Maar uiteraard zitten we nu nog niet bepaald in de fase van fors stijgende inflatie. Daarom wil ik u in dit artikel even meenemen naar hoe de komende tijd volgens mij zal verlopen.  Exacte data hebben we uiteraard niet. Maar we hebben wel aanknopingspunten die ons kunnen helpen om onszelf goed door die periode heen te manoeuvreren.
Fase 1 – Doormodderen
We zitten nu al een tijd lang in de doormodderfase. De economie groeit langzaam en moeizaam. Inflatie blijft achter. Zodra de beurs te snel stijgt, waarschuwen Fed-directieleden dat er een renteverhoging zit aan te komen. Zie hieronder de laatste uitspraak van Fed-directielid John Williams. Zodra de beurzen echter dalen, waarschuwen centrale bankiers dat ze klaar staan om (meer) geld te printen. Zie wat na het Brexit referendum gebeurde.
De markt moddert mee, maar heeft haar vertrouwen in centrale bankiers het afgelopen jaar in rap tempo verloren.