Al eens met Ryanair gevlogen?

Ik woon sinds vier jaar in Italië en heb daarom nogal wat ervaring met Ryanair. Iedereen die er al mee heeft gevlogen, weet hoe fantastisch slim hun bedrijfsmodel in elkaar steekt. Dit aandeel is misschien nog steeds razend interessant, was mijn gedachte toen ik dit voorjaar een vlucht boekte. Maar na verdere studie kwam ik daarop terug. Het bedrijf is volwassen en lijkt de limieten van haar groei te hebben bereikt. Bovendien noteert het aandeel 15 keer de winst. Ryanair is nu eerder een saai aandeel. Het is een aandeel wat je een dikke tien jaar geleden had moeten kopen. En vijf jaar later weer had moeten verkopen. Dan had het je minimaal 500% winst opgeleverd. Nu is het daarvoor te laat.

Afgelopen maand kregen we echter plotseling een enorme verrassing voor onze voeten geworpen. Want voor ons donderdag verschenen “Super Rendement Rapport” ontdekten we een collega van Ryanair, die in een ander deel van de wereld actief is. Een bedrijf met dezelfde formule, enorm succesvol, enorm winstgevend en geen schulden. Het grote verschil met Ryanair is dat het bedrijf nog volop in haar groeifase zit. En dat het zelfs méér groeipotentieel heeft dan Ryanair had. En daarnaast vooral dat we het aandeel voor slechts 10 keer de jaarwinst kunnen aankopen!

Een spotgoedkoop aandeel van een bedrijf dat in dezelfde fase zit als waar Ryanair tien jaar geleden zat. Dus kopen, een jaar of vijf vasthouden en dan honderden procenten winst rapen! In 2001 dacht ik er serieus over om Ryanair te kopen, maar ik deed het niet. Ik vond het aandeel te duur. Ik zag toen niet hoe enorm het potentieel was. Vette winst gemist. Nu hebben we dezelfde kans met een aandeel dat zelfs spotgoedkoop is. Die kans laat ik absoluut niet lopen! U toch ook niet? Bestelt u hier snel het splinternieuwe “Super Rendement Rapport”.