Eindelijk erkenning over de bankensector

Uit wel heel onverwachte hoek kreeg ik en kregen alle andere roepers over de problemen en gevaren van en in de bankensector bijval. Arnoud Boot, Ewald Engelen, Hans Schenk en Herman Wijffels legden in het Tv programma nieuwsuur vorige week uit waarom volgens hen heel de structuur van banken anders moet.

Zo leggen particulieren hun spaargeld in bij de bank in de verwachting dat het geld daar veilig is. De banken echter, gebruiken vooral dat geld om er enorme risico’s mee te nemen. De banken gokken zich helemaal gek omdat ze toch weten dat de andere banken en de overheid voor het geld garant staan. Uw geld ‘veilig’ bij de bank is dus een sprookje. De oplossing: Banken opsplitsen!
De vier deskundigen waarschuwen ook voor het feit dat bankiers niet meer in de ‘normale wereld’ leven. Hun inkomen is zo extreem hoog, dat ze simpelweg geen feeling met de rest van de economie en samenleving hebben. De recente perikelen rondom de bonussen waren daar een mooi bewijs voor.
Men heeft echt geen idee hoe er over hen gedacht wordt en hoe hun handelen tot ontwrichting van heel de samenleving geleid heeft en nog altijd aan het leiden is.
Zoals Wijffels het zegt, “de bankiers zijn in hun eigen waarheid gaan geloven”.
Volgens Arnoud Boot is de bankensector een tijdbom onder de economie. Vanuit Nederland is de uitzending hier nog te zien: http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1100411 
Het begint rond de zevende minuut.
Als u mij al tijden als een zwartkijker en onverbeterlijke bankencriticaster ziet, moet eens kijken en vooral luisteren naar deze vier mensen die de situatie van binnen uit kennen. Ik ben nog braafjes kan ik u vertellen! Zelfs scheidend voorzitter Hans Hoogervorst van de AFM is het EINDELIJK met me eens. Waarom pas toen hij weg ging? Waarom niet toen hij nog aan het werk was?