Steeds meer prominenten overvallen (Tom Lassing)

Bekende Nederlanders krijgen extreem veel meer te maken met overvallen. Gisteren zag ik een video met een live stream van Vincent Everts en Maurice De Hond. Vincent werd tijdens die livestream letterlijk in zijn huis overvallen door drie jonge gasten met in ieder geval één pistool bij zich.
Helaas kwamen ze niet in beeld.
Recent zijn ook wat rappers van hun veel te dure horloges afgeholpen.
Je ziet in feite dat er steeds minder gêne is om ook bekendere mensen te overvallen, terwijl je wel kan nagaan dat de inzet van politie heftiger is als er bekende mensen bij betrokken zijn. De druk vanuit de samenleving is dan gewoon groter.
Men kan die dossiers maar niet zo maar sluiten.
De vraag is natuurlijk wel hoe je hier als samenleving op wilt reageren.
Ga je de overheid groter maken, met meer politie, meer controles en meer zeggenschap zoals op de Filipijnen, of ga je de bevolking bewapenen, zoals ze in de VS doen? Alternatief is om een socialer beleid te voeren waarbij de tegenstelling tussen rijk en arm minder groot wordt. Dat laatste zou mijn voorkeur hebben.
Je voorkomt daarmee criminaliteit niet, want het criminele element blijft helaas in mensen aanwezig. (rijk of arm) maar het voorkomt wel dat je makkelijker meelopers bij de criminelen hebt die puur uit armoede meegaan in die criminaliteit.

Hoe voorkom je overvallen?

  • Loop niet te veel te koop met je rijkdom en heb die rijkdom niet op je lijf of in je huis. Zorg er ook voor dat je niet alles op één bankrekening bij één bank hebt. Zorg voor een goede beveiliging van wat je wel in huis, je auto of boot hebt. Ben je een bekende Nederlander, ga dan dicht bij een groot politiebureau wonen.