Mijn rendement loopt op

rendement

Mijn aandacht voor de kwaliteit van de leningen in mijn consumentenleningen portfolio bij Neo Finance lijkt zich uit te keren.
Het bruto rendement op alle leningen is nu 17,46%. Helaas houdt dat rendement geen rekening met leningen in wanbetaling. Die 17,46% ga ik dus niet halen.
Mijn rendement zonder herbelegging is nu 11,09%. Dat is weer een te laag percentage omdat ik de verkregen rente en aflossing wle weer direct in nieuwe leningen stop. Mijn rendement is dus wel hoger dan 11,09%.
Nu is de vraag in hoeverre er bij de dagelijkse berekening ook sprake is van toeval.
Het kan namelijk zijn dat bijvoorbeeld aan het begin van de maand meer leners aflossen. Ineens is dan een procentueel groot deel van de leningen helemaal bij, terwijl aan het eind van de maand die leners als 25 dagen geen rente betaald hebben. Dat is niet ’te laat’, maar het is wel een openstaande post die enkele dagen later weer gevuld gaat worden.
Hoe dan ook ben ik blij met het feit dat 93,36% van de betalingen op tijd is. Dat is een heel mooi percentage en daarbij is 3,36% van de leners nog maar net te laat. Die leners hebben die 30 dagen na de vorige betaling bereikt en zijn nu niet op tijd met de overboeking. Een flink deel daarvan corrigeert dat heel snel. Ze zijn het vergeten, of er ze hadden even de cash niet.
Het gaat hoe dan ook goed met het rendement. Iedere maand ontvang ik nu bruto 219 euro aan rente. Een bedrag van 242 euro wordt iedere maand afgelost en dat herinvesteer is samen met de ontvangen netto rente weer.
https://www.p2pfinance.nl

PS: Ik heb mijn rendementen vergeleken met mijn zoon… Ik moet toegeven, die heeft hogere rendementen. Hij heeft een andere instelling houdt zich 100% aan die instelling en doet het daarmee beter dan ik. Mijn excuus is dat ik wel eens wat uitprobeer om (voor u) te kijken wat er dan gebeurd.
Het is echter geen wedstrijd. Uiteindelijk moet je het zo neerzetten dat je er zelf goed van kan slapen. Mijn zoon zet in op alleen maar B leningen. Ik heb nu ook veel A leningen die veel veiliger zijn, maar vervolgens wel minder rendement opleveren.

Lees meer op P2PFinance.nl