AEX herstelt in dalende trend

De AEX-index is sinds begin dit jaar ruim 10% gedaald. Wel bood het herstel vanaf 400 punten tot momenteel ruim 460 punten (15%) interessante kansen. Negen van onze 11 portefeuilles hebben in deze periode… De AEX-index is sinds begin dit jaar ruim 10% gedaald. Wel bood het herstel vanaf 400 punten tot momenteel ruim 460 punten (15%) interessante kansen. Negen van onze 11 portefeuilles hebben in deze periode dan ook opnieuw de index (glansrijk) verslagen. Ook in de afgelopen week hebben we met 4 van de 5 aandelenportefeuilles een (dikke) plus weten te scoren terwijl de AEX-index daalde. En dat ondanks dat we per saldo neutraal in de markt zitten. Gezien de enorme nervositeit blijven short-posities in deze markt onontbeerlijk.
De beren en stieren zijn nog steeds in een verbeten strijd verwikkeld. In wiens voordeel deze strijd beslecht wordt, zal binnenkort blijken. Een daling van de AEX richting 400 punten, of zelfs nog lager, kan niet worden uitgesloten. Als we naar de andere indices kijken, dan voorspelt dat namelijk niet veel goeds. De Duitse en Franse indices zijn onder de bodems van januari gedoken en hebben de recente toppen nog niet kunnen uitnemen.
Aangezien de AEX de dalende weerstandslijn, ingezet in oktober 2007, heeft doorbroken en in april een hogere bodem vormde, is het korte termijn beeld verbeterd. Nu is het belangrijk dat de stijgende trend vanaf maart wordt vastgehouden. Ook dient de neklijn van de hoofd-schouderformatie te worden doorbroken, hetgeen waarschijnlijk geen gemakkelijke klus zal worden.

 

In ieder geval heeft BeursBulletin voldoende sterke aandelen, waaronder Binck, SBM Offshore, Royal Dutch Shell en Arcelor Mittal om van een eventueel verder herstel te profiteren. Anderzijds is er, vanwege de short-posities op de AEX, geen reden tot paniek wanneer de markt weer daalt. Belangrijk is nu om te bezien waar de volgende bodem komt. Mocht de bodem van april (rond 450 punten) weer worden doorbroken, dan vervalt het korte termijn positieve beeld. Tot die tijd geven we de stieren het voordeel van de twijfel.
Met vriendelijke groet,
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com
Harm van Wijk
Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op onderstaande link.

AEX Verwachting