Bank Warburg schandaal

Deze oude bank heeft zich bezig gehouden met alles waar banken zich de laatste dertig jaar schuldig aan gemaakt hebben. Immers, geld is macht en geld hadden ze zat.
Het laatste schandaal is de cum-ex truc. In feite dividend fraude plegen. Dat is door veel banken gedaan en heeft Europese overheden tientallen, misschien wel meer dan honderd miljard euro gekost. Overal in Europa probeerde de bank niet betaalde dividend belasting terug te vorderen. Dat lukt heel makkelijk, want de controle er op bestond niet. De belastingdiensten (En dus de bevolking) werden per land voor tientallen miljarden benadeeld.
In juni was een Warburg bankdirecteur de eerste bankier die de gevangenis in moest. Hij fraudeerde voor miljarden en dat kost hem slechts 5 jaar cel.
De banken zijn er verder mee weggekomen omdat vanuit de politiek een enorme druk werd uitgeoefend om de zaak te seponeren. Mogelijk was de huidige bondskanselier van Duitsland daar ook actief bij betrokken. Hij zal deze week over deze zaak gehoord worden.
Dat de belastingdiensten ooit de miljarden terug gaan krijgen, is vrijwel zeker niet het geval. De enorme bankoverval op de overheid is gelukt. De bankiers waren de overvallers.
Meer hierover lees je hier.