Daytrading Stand van zaken (Tom Lassing)

Gisteren eindelijk weer eens een goede trade om de dag te beginnen. Ik deed voorbeurs drie acties waarvan er twee samen 0,1 punt opleverden. De derde trade was een winst van 15,6 punten.
Direct na het openen van de beurs deed ik nog weer een trade. Ging heel goed en stond snel op een paar punten winst. Ik dacht, die laat ik lopen, maar ik vergat de stop loss omhoog te halen. Dat werd dus uiteindelijk een 10,9 punten verlies… Mijn fout, dit was te voorkomen geweest.
Daarna had ik geen tijd meer want nadat we maandag richting Nuenen waren vertrokken hebben we gisteren de omgeving van Oisterwijk weer eens verkend. Op vakantie in eigen land en dan thuis slapen is wat mij betreft een leuke combinatie. Het feit dat ik dan blijf doorwerken maakt het wel een beetje een uitputtingsslag moet ik eerlijk bekennen.
Wat mij bij de daytrading duidelijk is geworden, is dat het soms gewoon niet wil. De kunst is dan om niet te veel te verliezen. Die kunst moet ik me weer aanleren.
Het is daarom verstandig om eerst goed te oefenen. Het is daarbij ook een psychologische strijd. Kan je tegen een reeks van verliezen waar je niets aan lijkt te kunnen doen?
Zelfs als je alles goed doet gaat het soms toch mis. Dat is behoorlijk frustrerend. Zeker als je dan ook iedere dag eerlijk je resultaten wereldkundig maakt. Ik zou graag zeggen dat ik een briljante trader ben die er voor geboren is, maar ik blijk ook gewoon van vlees en bloed te zijn. Net zo’n sukkelaar als de rest. ;-)
Gisteren dus een magere 4,8 punten winst.

Meer info vindt je hier