Enorme uitschieters analyses Tesla (Tom Lassing)

Als het om de koersverwachting van Tesla gaat, dan zijn er serieus ver uit elkaar liggende meningen. Zo is er een analist die de koers van het aandeel binnen een jaar naar $28 ziet gaan en er is aan de andere kant van het spectrum een analist die denkt dat Tesla’s koers in 2027 naar $2000 kan gaan.
De ene is een analist die zelf geen beleggingen doet en de ander is een hedge fund manager die met geld van anderen aan het beleggen is, maar ondertussen wel haar reputatie op het spel zet.
Waar ik sta… in ieder geval meer bij de analist die $28 binnen 12 maanden zegt dan bij Cathie Wood die de koers in 2027 naar $2000 ziet gaan.
Ik zie niet zoveel pluspunten de aankomende tijd.
Dat beleggers dus teleurgesteld raken en andere kansrijke aandelen gaan zoeken lijkt mij meer dan logisch. Als Tesla over 12 maanden rond de $100 zou staan, zou ik daar niet van opkijken. In de huidige beurs zie ik de koers eerder omlaag, dan omhoog gaan.
Ik heb overigens geen aandelen Tesla en ben ook niet short in de aandelen. Ik heb er dus verder geen baat of schade van, wat de koers ook doet.