Kapitalisme en het morele gelijk (Tom Lassing)

Volgens Elon Musk is kapitalisme moreel de juiste weg. Hij is als meest succesvolle ondernemer van dit moment niet verrassend zeer positief over kapitalisme.
Hij zal daarom ook weinig van de grote nadelen van het kapitalisme zien.
Bijvoorbeeld een groot nadeel waar juist Elon Musk de veroorzaker van is.
Dat nadeel is dat enkele extreem grote ondernemingen, waaronder Tesla de maatschappij uithollen.
Veel kleine ondernemingen worden opgeslokt of uit de markt gedrukt door extreem grote ondernemingen die vanwege hun omvang miljarden aan overheidssteun krijgen en ook enorme belastingvoordelen.
Dat is geen kapitalisme, het is oplichting en bedrog.
Tesla krijgt miljarden steun van overheden om de fabriek maar in hun land of regio te plaatsen, want het houdt lokale werkgelegenheid in.
Dat die extreem grote fabriek dus elders werk kost, dat is jammer voor ‘elders’. Niet de zorg van de politici en zeker niet de zorg van Musk.
Elon Musk is de rijkste man van de wereld EN zijn bedrijf krijgt enorme subsidies. Ik ben toch niet de enige die het onrecht daarin ziet?
Als Elon Musk dus praat over het succes van kapitalisme, dan heeft hij boter op zijn hoofd. Hij maakt enorm misbruik van het systeem en is niet schuw om subsidies en belastingvoordelen te eisen. Legale afpersing in feite en dat heeft met kapitalisme weinig van doen.