King Dollar (Brecht Arnaert)

Persoonlijk had ik nooit gedacht dat de Fed de rente zou verhogen, want dat betekent vrijwel zeker economische crisis: vergeet niet dat 65% van de bedrijven in de Russell 3000 Growth Index “negative earnings” rapporteren, een eufemisme voor verlieslatend zijn. Al die bedrijven hangen al jaren vast aan een infuus van quasi nulrente, en het is nog maar de vraag hoe ze dit gaan overleven.
Maar in politieke middens is logica ver te zoeken. Omdat centrale banken in de eerste plaats al geen recht van bestaan hebben – we hebben toch ook geen Centrale Bakkerij voor ons brood – leidt elke redenering die gemaakt wordt waar zij een factor in zijn, onvermijdelijk tot foute besluiten. Zo ook het mijne, van een paar maanden terug, dat ze de rente “niet konden” verhogen. Dat klopt dus niet: ze hebben het gedaan, en zonder rücksicht voor wat dat betekent voor de man in de straat.
Betekent dit echter dat mijn analyse van de dollar nu mee de vuilbak in kan? Helemaal niet. Ik blijf ervan overtuigd dat die zal stijgen.   
Lees verder