Marktbeeld 16 okt 2023

  • Het offensief van Israël in Gaza is enkele dagen uitgesteld. Ik vrees dat uitstel geen afstel wordt, want Israël wil Hamas liefst nu definitief verslaan. Het idee is dat zonder Hamas de twee staten oplossing wel mogelijk wordt. Het is overigens opmerkelijk dat de Israëlische geheime dienst nu wel weer ‘alles’ weet over Hamas. Het feit dat Israël zich liet verrassen door Hamas ‘stinkt’.
  • Investeer als accounthouder van NEO Finance in oktober 300 euro in leningen en je krijgt een gratis kaartje voor de beleggersfair in Amsterdam! Nog geen account? Open dat via deze site!
  • Er is veel nepnieuws op sociale media en vooral Tiktok, X, Facebook en YouTube staan er vol mee. Tiktok zegt daar nu iets tegen te doen. X is veruit het medium waar de meeste onzin op geplaatst wordt.
  • Huawei is in staat gebleken om ondanks de Amerikaanse boycot op geavanceerde chips zelf een behoorlijk geavanceerde chip te ontwikkelen. De VS gaat daarom de schroeven verder aandraaien richting China.
  • De VS wil dat bedrijven weer meer in de VS gaan produceren en Biden heeft daarom subsidies voor bedrijven in het vooruitzicht gesteld. Dit dwingt andere landen en ook Europa tot het overwegen van ook dergelijke subsidies om productiecapaciteit te trekken. De wereld verdeeld zich en wie niet alles zelf kan, wordt afhankelijk van een steeds onvriendelijker concurrentie klimaat.
  • De Democraten zijn met enkele Republikeinen in gesprek om uit de impasse rondom een voorzitter van het Congres te komen. Het lijkt er namelijk op dat de Republikeinen er zelf niet uit komen.
  • 9 november is er in Amsterdam een Optiebeleggen middag. Vier sprekers nemen je mee in de wereld van het beleggen met opties. Kijk hier. (Het is een gratis bijeenkomst)