Niet rood, niet blauw, maar groen (Tom Lassing)

Dat was een belangrijke uitspraak van Ruport Murdock, de eigenaar van Fox News. Hij deed de uitspraak in de rechtszaak tegen Fox News.
Fox News is namelijk voor anderhalf miljard dollar aangeklaagd door Dominion Voting Machines.
Wat is de achtergrond?
Rond de verkiezingen van 2020 gebeurden er wat zaken. Een eerste belangrijk moment was toen Fax News als eerste netwerk terecht de staat Arizona aan Biden toe wees. De netwerken waren er altijd trots op de eerste te zijn met de toewijzing van de staat waarmee de verkiezingen dan gedaan waren.
Biden won Arizona, hetgeen inhield dat Trump de verkiezingen van 2020 verloren had. Fox News was de eerste die dat kwam brengen. Als nieuwsorganisatie ben je daar trots op. Wat er toen gebeurde was nog nooit gezien. Rechts Amerika deed de TV uit en gaf Fox News de schuld van het verlies van Trump. De rechtse kiezers konden de eerlijkheid en snelheid van Fox News niet waarderen. Fox verloor miljoenen kijkers en enorm veel adverteerders. Blijkbaar was de markt veranderd.
Toen enkele Trump medewerkers Dominion Voting Machines de schuld begonnen te geven van het verlies was het bij Fax News zonneklaar dat hun verhaal onzin was. Het was verschillende keren voor de rechter gekomen en keer op keer zonder ook maar een snipper aan bewijs voor de beweringen te leveren terecht door letterlijk iedere rechter van tafel geveegd.
Maar Fox News had iets geleerd. Fox News deed geen zaken meer voor rood en blauw (de politieke kleuren in de VS), maar Fox News deed alleen nog maar zaken voor groen (de kleur van geld in de VS)
De kijker van Fox News kwamen terug als het verhaal over de voting machines verteld werd. Het netwerk wist dat het onzin was, maar hun aandelen, hun adverteerders en hun kijkers wilden die rommel keer op keer terug zien komen.
Dus Fox News ging er voor en bleef de grote leugen over de verkiezingen van 2020 promoten omdat de kijkers er in feite om smaakten. De rechtse kijkers wilden geen realiteit meer. Ze wilden de leugens keer op keer horen. Ze wilden het slachtoffer blijven spelen en de realiteit loslaten en in een fantasie wereld leven. Voor Fox News was het geen politiek meer, het was simpelweg geld verdienen.
Niemand hield ze tegen en ze dachten dat ze met werkelijk alles wel weg konden komen. Al in een eerdere rechtszaak hadden ze immers gewonnen toen ze toegaven ook al voor 2020 vaak al geen nieuws te brengen, maar vermaak te bieden. Ze verzonnen gewoon issues en als dat aansloeg liepen ze daar een paar weken mee rond, op weg naar het volgende verzonnen onderwerp. Waarom zou het deze keer anders gaan lopen?