Beperkte spaarrekening bij BNP Paribas Fortis (Tom Lassing)

Bij BNP Paribas Fortis mag je tegenwoordig niet meer onbeperkt sparen. Je mag namelijk hooguit 250.000 euro op je spaarrekening hebben.
In mijn ogen nog altijd belachelijk veel en heel onverstandig.
Waarom onverstandig?
Hieronder mijn argumenten:

  1. Er is slechts bescherming via het depositogarantiefonds tot 100.000 euro per bank per persoon. Zou de bank in de problemen komen, dan ben je dus 150.000 euro kwijt!
  2. We kennen nu een inflatie van bijna 10%. Volgend jaar is de koopkracht van je 250.000 in feite dus nog slechts 225.000 euro. Dat komt dus neer op 25.000 euro per jaar verliezen! Er zijn mensen die hebben dat als jaarinkomen. Jij geeft het als grote spaarder gewoon weg aan inflatie. Dat is toch eeuwig zonde!
  3. Zo veel spaargeld hebben en het niet actief inzetten als investeringsgeld is hoe dan ook onverstandig. Je hoeft geen beleggingsexpert te zijn om het eventueel dan maar voor een fors deel in een beleggingsfonds te stoppen. Dát kan iedereen. Ben je net iets slimmer dan dat, kies dan voor een index ETF. De kosten zijn dan lager en de rendementen vaak iets hoger. Zo moeilijk is dat niet. Ook kan je aandelen Berkshire Hathaway kopen. Daarmee pak je in feite ook een index op. Zie de video die ik gisteren maakte.