Berkshire Hathaway jaarvergadering

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse jaarvergadering. Normaal gesproken altijd een enorme happening in Omaha, maar vanwege de Corona perikelen dit keer een online sessie vanuit Los Angeles.
De inhoud heeft er niet onder geleden. De omzet wel, want het evenement in Omaha levert altijd een enorme omzet voor Berkshires dochterbedrijven op.
Ik heb een video gemaakt waarin ik enkele hoogtepunten bespreek.
Er waren gelukkig wel enkele momenten waarop Warren Buffett of Charlie Munger opmerkelijke uitspraken deden.
Zoals bijvoorbeeld de uitspraak dat als erbij de eerste vlucht van de gebroeders Wright een lange termijn aandelen belegger aanwezig was geweest, dan had hij dat vliegtuig het beste neer kunnen schieten. Immers zijn vliegmaatschappijen en vliegtuigbouwers voor lange termijn beleggers geen goede investeringen geweest.
Een ander punt was de tip om te beleggen in indexfondsen. Waarom? Kijk nu naar de top 20 aandelen van de wereld. Weet je hoeveel van die aandelen ook al in de top 20 zaten, maar dan dertig jaar geleden?
Het antwoord is nul.
Hoeveel van de huidige top twintig zullen over dertig jaar nog altijd in de top 20 staan? Hoe kansrijk zijn je beleggingen als je er op gaat gokken? Koop gewoon een indexfonds en dat fonds zal iedere aanpassing netjes volgen.
Kijk hier mijn video over deze jaarvergadering.