Dit beseft de meute nog niet! (Jack Hoogland)

Maandag vertelde ik u al over het toenemend aantal indicaties dat erop duidt dat goud en zilver aan de rand van een nieuwe periode van forse stijging staan. De meute op Wall Street geloofde tot nu toe Powells verwachting van stevig economisch herstel, in combinatie met tijdelijke, voorbijgaande inflatie. Het wordt nu duidelijk dat Powell er (opnieuw) volledig naast zit.

De grafiek in onderstaande tweet laat zien dat de inflatieverwachting aan het stijgen is, terwijl de economische groeiverwachting juist aan het dalen is. Dat geeft stagflatie, waardoor de Fed en de ECB klem zitten.

Nu beleggers beginnen in te zien dat het door de Fed en de ECB geschetste ideaalplaatje een fabeltje blijkt, is de weg vrij voor een explosieve stijging van de goudprijs.

Wat de meute op Wall Street óók niet beseft is dat goudproducenten de afgelopen jaren zijn omgeturnd tot efficiënt opererende, zéér goed geleide bedrijven. Waardoor ze óók aan de huidige goudprijs meer winst maken dan ooit tevoren. Zie onderstaande grafiek.

Door de combinatie van stijgende winsten en negatief sentiment zijn goudaandelen extréém goedkoop geworden. Dat geeft ons een unieke kans.  

Vandaag sturen we…
Klik hier om verder te lezen