Dit ga je nooit meer meemaken! (Jack Hoogland)

Gisteren hield de Amerikaanse Minister van Energie Jennifer Granholm een toespraak op een internationale klimaatconferentie in Wenen.  

Granholm liet aan duidelijkheid niets te wensen over. De Amerikaanse regering bestempelt kernenergie als essentieel voor de aanpak van de klimaatcrisis. Granholm zette haar quote over kernenergie voor alle zekerheid ook nog even op Twitter.

In een interview met Bloomberg verduidelijkte Granholm het Amerikaanse standpunt nog verder. De Amerikaanse regering ziet kernenergie als ideale bron voor de productie van waterstof. Zie onderstaande tweet. Met China en India zetten ’s werelds grootste landen al fors in op kernenergie. Daar komt nu ook ’s werelds grootste economie bij.   Hoewel veel meer landen wereldwijd investeren in kernenergie, zou alleen dát al genoeg zijn voor een enorme bull markt in uranium.

Dinsdag liet ik u al zien dat de vraag naar uranium zal stijgen van de huidige 180 miljoen pond per jaar naar 292 miljoen pond in 2040.   Er wordt nu slechts 125 miljoen pond uranium per jaar geproduceerd, terwijl er nauwelijks in nieuwe mijnen wordt geïnvesteerd.   Een zó groot én nog minstens tien jaar onoverbrugbaar verschil tussen… Klik hier om verder te lezen