Een gigantisch probleem! (Jack Hoogland)

Maandag vertelde ik u al dat Nederland van plan is om mensen uit de benzine-/dieselauto te pesten. En ze extra hard aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden. Slechts een dag later kwam dit bericht dat de Belgische regering precies hetzelfde van plan is. België gaat elektrische bedrijfswagens (in NL: auto van de zaak) fiscaal extra voordeel geven, en gewone bedrijfswagens juist fiscaal nadeel.  

Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat het tekort aan koper, nikkel en kobalt alleen maar sneller stijgt!   De reden dat politici overal ter wereld de transitie naar groene energie willen versnellen, vinden we in onderstaande grafiek. Alle maatregelen die politici tot nu toe hebben genomen, zorgen ervoor dat CO2-uitstoot niet verder stijgt. Terwijl CO2-uitstoot juist zéér fors moet dalen.  

Op basis van het huidige klimaatbeleid blijven landen wereldwijd héél ver verwijderd van de klimaatdoelen die ze in 2015 in Parijs hebben afgesproken.

Vorige week liet ik u al onderstaand citaat uit een artikel in de Nederlandse krant Trouw zien. Als regeringen hun huidige klimaatbeleid voortzetten, dan zijn er binnen tien jaar te weinig grondstoffen om nieuwe elektrische auto’s en windmolens te kunnen bouwen. De wereld heeft op basis van het huidige, dus falende klimaatbeleid al een gigantisch grondstoffenprobleem! Gaan politici écht proberen om de klimaatdoelen van Parijs te halen, dan is er binnen een paar jaar…
Klik hier om verder te lezen