Grote onvrede, meer stakingen, maar wel vakantie

De economische situatie wordt er in Europa niet beter op. Ondertussen blijven we actief in het zoeken naar bijvoorbeeld milieu oplossingen, terwijl in Oekraïne niemand zich nog druk maakt over het milieu.
Nederland en België gaan een enorme verschuiving zien in de industrie, waarbij energievretende fabrieken wegtrekken en ook datacentra gaan heroverwegen of ze hier nog wel gevestigd willen blijven.
Ondertussen wordt de agrarische industrie aan banden gelegd om ‘de natuur’ te redden.
Ik zeg niet dat het fout is om het milieu te willen steunen. Ik zeg dat het fout is om de economie om zeep te helpen voor je de oplossing voor de komende economische malaise bedacht hebt.
Ondertussen kunnen de vliegtuigstoeltjes voor de vakantiegangers niet aangesleept worden. Iedereen is vol begaan met het milieu EN de boeren, maar hoe dan ook moet de verre vakantie wel doorgaan.
Vrijwel NIEMAND is privé serieus bezig met het beperken van energiegebruik.
Vakanties gaan gewoon door, concerten gaan overal door. Vergis je niet, als daar bij een concert 30.000 mensen zijn, dan zijn die allemaal van elders er heen gekomen.
Is er een energiecrisis aan het komen?
Daar zijn we massaal niet mee bezig. Dat we door die komende energiecrisis een economische crisis kunnen verwachten is ook vrijwel niemand mee bezig. Dat komt morgen wel. We leven vandaag.