Meer en meer scheurtjes worden zichtbaar (Lodewijk Hof)

geld creatie

Als we naar de beurs kijken zou je het idee hebben dat het geweldig gaat. Als u op het moment in de aandelen zit dan heeft u waarschijnlijk weinig om over te klagen. Het gaat omhoog en omhoog. Maar voor de persoon die verder kijkt dan zijn neus lang is, dan zie je veel onderliggende problemen. Problemen die resulteren in mogelijkheden om goed geld te verdienen.
Na de Corona uitbraak heeft de overheid de economie gesloten. Bedrijven mochten niet failliet gaan. Dus werd er veel geld uitgegeven. Miljarden steun overal. Hoewel veel betalingen uitgesteld zijn, mocht je de belasting niet later betalen. Nou ja, in ieder geval op vastgoed. Toch vreemd. Al dat geld is bedoeld om de boel draaiende te houden.
Vanuit macro economisch perspectief is er een heel groot probleem. Mensen, zeker in de VS, krijgen nu meer geld om niets te doen dan dat ze kregen om te betalen. Dus, geen file om naar je werk te komen. Geen baas. Geen baas die je niet waardeert. Al die ellende is voorbij. Het geld komt toch binnen. Netflix en Amazon regelen alles voor je. Hoe de overheid aan dit geld gaat komen, laten we maar buiten beschouwing.
Er gaat een gevaarlijk precedent vanuit. Om te beginnen kan de overheid je meer en meer controleren. Nog even en je moet iedere maand je geld op maken, winkelen in meerdere door de overheid bepaalde meningen. Of je krijgt een korting op de betaling bij het hebben van slecht gedrag. Iets wat, dankzij de Corona, onvermijdelijk is geworden. Dan komen we op iets wat veel erger is. Hoe gaat dit geld verdiend worden? Nu leent de overheid het. Dus is het naar voren gehaalde consumptie. Iets wat ingelopen moet worden. Hoe? Dan komen we op de economische impact. Dit kan alleen opgelost worden door mensen te dwingen om te gaan werken of alles met robots te doen.
Om u aan te tonen hoe absurd het bedrag is een klein en gevaarlijk feit. Vorig jaar is 22% van alle Amerikaanse dollars gecreëerd. Bijna 1 op de 4. Vroeg of laat gaat dit resulteren in hyperinflatie. Waar u zichzelf op kunt voorbereiden.

Voor het financiële systeem is er nu een hele grote bedreiging bij gekomen. Er is maar een beperkte hoeveelheid geld die het systeem aan kan. Hoeveel? Dat weten we niet. Of 22% in de grootste munt van de wereld het is zullen we achter komen. Als het antwoord nee is, zal het heel zwaar voor heel veel mensen worden.
Een van de andere dingen die ze hebben gedaan is de rente kunstmatig verlagen. Dit was cruciaal. Overheden moeten de rente betalen uit de lopende begroting. In Nederland is er meer dan 100 miljard Euro aan stimulering uitgegeven.
Maar al dat geld heeft de economie nog maar heel beperkt bereikt. Het meeste geld zit in de financiële markten. Zo zijn we aan al die bubbels gekomen. Maar er is een extra probleem bij gekomen. De Amerikaanse overheid financiert zichzelf primair via kortlopende schulden. De meeste lopen 90 dagen. Als het vertrouwen verdwenen is komen ze in acute financiële problemen.
We hebben in de crisis van 07/08 gezien wat er gebeurt als het vertrouwen weg is. We zagen het eerder in de zogenaamde repo markt. Dit is een markt waar je voor korte termijn geld leent als financiële instelling. Overheidspapier is vaak het onderpand. Die markt droogde op. De markt is nu weer liquide. Dankzij interventies van de FED.
Dus waar gaat dit ons brengen? We weten de toekomst, helaas, niet zeker. Maar de kans op een zogenaamd Zwarte zwaan evenement neemt toe. De instabiliteit neemt ook toe. Wat we wel weten is dat we ons op de The Trade Of The Decade | Hof Profit toekomst voorbereiden. Met coupon Tom krijgt u ook nog 30% korting.