Mooie cijfers Gulf Resources (Tom Lassing)

De omzet nam met 69,4% toe. Waarom noem ik dit aandeel?

 • Dit was ooit het goedkoopste aandeel op de beurzen. Helaas gooide de Chinese regering daarna roet in het eten. Misschien niet onterecht, maar jammer was het wel.
  Het bedrijf moest al haar fabrieken sluiten. Enkele fabrieken mocht ze nog wel verhuizen, maar wat ze hadden moest allemaal gesloopt worden en opnieuw opgebouwd.
  De reden was simpel. Het bedrijf was onder de communistische tijd opgebouwd en die fabrieken waren extreem vervuilend en waren voor een deel in de enorm gegroeide steden komen te liggen.
  Niet alleen Gulf Resources was het haasje, maar heel de sector moest zich aanpassen naar de nieuwe milieunormen. Een keiharde actie, maar wel één die goed voor het milieu is.
  Veel concurrenten gingen failliet, maar dit bedrijf had zo ontzettend veel cash dat het wist te overleven.
  Maar de onderwaardering was daarmee wel verleden tijd.
  Het bedrijf had ooit enkele keren meer cash dan dat de beurskoers hoog was. Dat is voorbij. Er is nu nog 97 miljoen in kas, tegenover een schuld van 9,7 miljoen.
  Er staan 10,47 miljoen aandelen uit.
  Dat wil dus zeggen dat er per aandeel 8,2 dollar in kas is. De koers is nu 6,7.
  Nog altijd dus een zeer lage koers. Dat de boekwaarde dus 26,56 is mag niet verbazen.
  De laatste maanden is de koers voorzichtig aan het stijgen. In september was de koers nog net boven de vier dollar per aandeel te vinden. Nu staan we al boven de 6 dollar.
  Ik heb deze aandelen in mijn bezit. Dat in ieder geval nog wel, maar veel plezier had ik er nog niet van, want ik heb ze echt al jaren in mijn bezit. Begin 2020 was het dieptepunt rond de 2,50 te vinden. Het herstel is er, maar het gaat nog niet erg hard.