Nieuw tijdperk! (Jack Hoogland)

De nog maar net begonnen energiecrisis heeft nu al grote gevolgen. Maandag vertelde ik u nog dat de Britse regering van plan is om een nieuwe kerncentrale in Wales te bouwen. Inmiddels is er zelfs al sprake van een ‘change of focus’ richting kernenergie. De Britten willen nu investeren in een hele nieuwe generatie kernreactoren. Volgens The Times breekt in Groot-Brittannië een nieuw nucleair tijdperk aan. Zie onderstaande tweet.

Je kunt erop wachten dat veel andere landen zich gedwongen gaan voelen om ook meer in kernenergie te gaan investeren.

In China is de energiecrisis nu zelfs zó ernstig dat stroomverbruik in de helft van alle Chinese provincies op rantsoen is gezet. Zie onderstaande tweet. China zal hier veel sneller dan Europa een les uit leren. Onze verwachting is daarom dat China de komende jaren nóg meer kerncentrales gaat bouwen dan ze tot nu toe al van plan was.

Onze verwachting is óók dat veel andere landen doet besluiten om méér in kernenergie te gaan investeren. Vrijdag vertelde ik u al waarom het de komende jaren extréém hard zal gaan met de uraniumprijs. Door deze ontwikkeling zal uranium zelfs véél harder in prijs stijgen.   Wat we tot nu toe aan koersstijgingen hebben gezien, is… Klik hier om verder te lezen