Straks niet meer verkrijgbaar! (Jack Hoogland)

Deze week kwam Bank of America met een research rapport over de steeds grotere wordende tekorten in koper. Het citaat in onderstaande tweet laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Volgens Bank of America kan de prijs van koper de komende jaren verdubbelen naar $20.000 per ton. En riskeert de wereld dat koper straks op raakt. Dus niet meer verkrijgbaar zal zijn.

Dat bijvoorbeeld een fabrikant van elektrische auto’s koper bestelt, maar te horen krijgt dat hij voorlopig nog even moet wachten. De grafiek hieronder laat goed zien hoe groot het probleem voor het toekomstige aanbod van koper is. Er is de afgelopen jaren nauwelijks een koper deposit van enige omvang ontdekt. Waardoor je nu al weet dat er de komende jaren véél te weinig nieuwe kopermijnen kunnen worden gebouwd. Waardoor er straks onmogelijk genoeg koper kan worden geproduceerd om aan de alsmaar stijgende vraag te voldoen.

De snel stijgende koperprijs leidt tot explosief stijgende winsten voor koperproducenten en nóg explosiever stijgende koersen.  

Voor ons nieuwe “Grondstoffen Supercycle-Rapport” selecteerden we vijf fantastische aandelen. Waarmee je maximaal profiteert van de minstens tien jaar durende bull markt in onder meer koper, kobalt én nikkel.  

Tijdens de vorige supercycle (2000-2008) stegen grondstofaandelen met 1000% tot zelfs 3000% in koers. Met een dubbel zo hoog tekort aan koper, kan het deze keer dubbel zo hard gaan! Bestel hier het unieke “Grondstoffen Supercycle Rapport”