Ze beginnen bloednerveus te worden! (Jack Hoogland)

Een goede vuistregel bij beleggen is om dingen te vermijden waar iedereen al in heeft belegd. Om juist beleggingen te zoeken die ‘underowned’ zijn.  

Om goed te begrijpen hoe ongelofelijk hoog het koerspotentieel voor goud en zilver is, kijk je het beste even naar onderstaand plaatje.   Institutionele beleggers beleggen nu gemiddeld slechts 3% van hun fondsvermogen in grondstoffen. En dáárvan slechts 5% in goud.  

Dat terwijl al die grote beleggingsfondsen, pensioenfondsen en levensverzekeraars wereldwijd nu bloednerveus worden over de 30% tot 40% die ze in obligaties hebben belegd.   Want stijgende inflatie is desastreus voor obligaties. Al die beleggingsfondsen hebben dus een gigantisch probleem op hun bord liggen.  

In de tabel hieronder zien we wat het effect op de vraag naar goud is als beleggingsfondsen besluiten om slechts een piepklein deeltje van hun fondsvermogen in goud te beleggen.  

Als ze besluiten om slechts 2% van hun fondsvermogen in goud te steken, dan stijgt de vraag naar goud al met… Klik hier om verder te lezen